“Deoarece în cazul bebelușului exista suspiciunea de atrezie esofagiană cu fistulă, s-a decis transportarea lui în Timișoara. Ar fi existat și varianta unui spital din Cluj-Napoca, dar medicii de acolo erau ocupați cu alte cazuri la fel de grave”, a declarat, pentru AxaNews.ro, dr. Mariana Șimon, director medical al Spitalului Municipal Sighetu Marmației.

“Atrezia de esofag este un defect congenital al esofagului care presupune discontinuitatea acestuia si limitarea pasajului bolului alimentar din cavitatea bucala in stomac. Fistula esotraheala insoteste atrezia de esofag in majoritatea cazurilor si reprezinta o comunicare anormala intre esofag si trahee.

Aceste defecte pot surveni in jurul celei de-a patra saptamani de sarcina. In mod normal, atat esofagul cat si traheea se dezvolta dintr-un trunchi comun, iar separarea lor in tract respirator superior si tract digestiv are loc in ziua 21 de sarcina. Incidenta defectelor este de aproximativ 1 la 4.000 de nasteri, iar etiologia ramane inca necunoscuta”, scrie contraboli.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet