Pentru a soluționa această problemă, Primăria Municipiului Sighetu Marmației, prin intermediul Adăpostului de Câini fără Stăpân și în colaborare cu Asociația „Suntem Vocea Lor” derulează începând de astăzi, 1 iulie, o campanie gratuită de sterilizare a câinilor de pe raza orașului.

„Vrem să transmitem oamenilor faptul că există soluții pentru una dintre cele mai mari probleme ale acestui oraș. Cetățenii pot sesiza câinii fără stăpân, cățelele gestante sau alte situații, la numărul de telefon 0753 411 923, iar echipajul de la adăpost va veni, va prelua câinele respectiv, îl va duce la sterilizat, urmând să fie reteritorializat cu un crotal de identificare sau redat proprietarului, în cazul unui câine cu stăpân. Sperăm ca această campanie să se desfășoare cel puțin până la sfârșitul anului.„ (președintele Asociației „Suntem Vocea Lor” Viorica Opriș)

Câinii cu stăpân vor fi microcipați și introduși în RECS (Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân), prin intermediul acesta se va face și un recensământ.

Sterilizarea, microciparea și înscrierea în RECS a câinilor cu stăpân sunt obligatorii, prin lege! (L. 258/2013).

Pentru proprietarii care nu respectă legea amenzile sunt de la 5.000 la 10.000 de lei.

Costurile unei operații de sterilizare/castrare a câinilor se încadrează în jurul sumei de 300 lei. Prin intermediul acestei campanii, sighetenii au acum ocazia să scape de aceste cheltuieli.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și