Hotărârea este definitivă.

În fapt, la data de 21.10.2016, un agent de poliție din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Maramureș cu privire la faptul că Filip Roman, cercetat deja într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări, l-a contactat telefonic și i-a propus să îi faciliteze introducerea ilegală în România, din Ucraina, peste frontiera verde, în mod repetat, a unor cantități de câte 5 bax-uri de țigări. În schimb, Filip Roman i-a promis polițistului că îi va remite suma de 50 euro pentru fiecare bax transferat peste frontieră în modul indicat, imediat după recepționarea cantităților de țigări menționate.

Cu toate că funcționarul a refuzat categoric oferta, Filip Roman a insistat, contactându-l din nou, în aceeași zi, cu același scop.

În zilele de 1 și 5 noiembrie 2016, Filip Roman s-a întâlnit cu agentul de poliție, i-a cerut din nou să îl sprijine în mod oneros pentru derularea mai multor activități de contrabandă și i-a indicat în teren locul pe unde preconiza a derula traficarea transfrontalieră a țigărilor, aflat în aria de competență a Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.

La data de 16.11.2016, cel în cauză a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, în stare de arest preventiv.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet