Ancheta privind posibila frauda este in curs iar informatia a fost confirmata pentru Emaramures de catre surse din cadrul DNA.

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Maramures nu confirma insa nici nu infirma ancheta in desfasurare. Ana Moldovan, inspector scolar general spune ca la nivelul institutiei s-au luat toate masurile necesare ca examenul de Bacalaureat sa se desfasoare in mod corect.

”Nu suntem in masura sa va dam raspuns la aceasta intrebare directa. Pot sa va sugerez sa intrebati direct organele de ancheta. Eu pot sa va spun, din punct de vedere institutional si personal, ca la ISJ Maramures fiecare examen national a fost gestionat cu maxima responsabilitate, ca am luat toate masurile pentru ca aceste examene sa se deruleze corect conform legii, ca am fost monitorizati din partea Ministerului Educatiei Nationale, din partea Corpului de Control al domnului ministru si am facut si filtre proprii de monitorizare prin inspectorii scolari pentru a ne asigura ca examenele se desfasoara in deplina corectitudine,” a declarat pentru Emaramures Ana Moldovan.

Inspectorul general a adaugat ca, pana la proba contrarie, exista convingerea ca asa s-au si desfasurat examenele, in mod corect.

ACTUALIZARE:

Directia Nationala Anticoruptie a confirmat, la solicitatea Emaramures ca "pe rolul DNA - Serviciul Teritorial Cluj se afla in lucru un dosar penal in care se desfasoara cercetari cu privire la fraudarea examenului de bacalaureat in judetul Maramures".

Biroul de Informare si Relatii Publice a mentionat ca nu exista persoane suspecte, in dosar fiind inceputa urmarirea penala doar cu privire la cauza.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet