“Eternul Maramureș”, alături de alte câteva evenimente culturale care se desfășoară an de an în orașul nostru a devenit în timp un festival așteptat nu doar de publicul sighetean, iar anul acesta Festivalul medieval de la Sighetu Marmației a ajuns la cea de-a X-a ediție. “Eternul Maramureș” este o lecție vie de istorie, de punere în scenă a acesteia de către trupe bine documentate de reenactori care prezintă în demonstrațiile lor aspecte de viaţă militară şi cotidiană aparţinând civilizaţiei antice şi medievale. Reconstituirea istorică, este unul dintre momentele cele mai apreciate ale oricărui festival medieval și presupune prezentarea de armament, tactici şi tehnici de luptă, o serie de elemente ofensive şi defensive, precum şi ateliere de tras cu arcul şi aruncat cu lancea. Nu în ultimul rând, publicul este invitat să adere la valori istorice specifice antichității și evului mediu precum: vitejia, curajul, cavalerismul, iubirea de neam. Poate de aceea iubim acest Festival. Poate de aceea rezonăm cu acest gen de eveniment cultural.

Festivalul “Eternul Maramureș” ilustrează identitatea oraşului nostru, care, pe lângă a fi un oraş al datinilor, al poeziei, are şi o dimensiune istorică, Sighetu Marmației fiind o aşezare seculară care anul acesta împlinește 695 de ani de atestare documentară.

Surprizele acestei ediții nu sunt puține și aș aminti printre altele: premiera filmului ”Argintarul”, concertul lui Adrian Naidin alături de Ansamblul Folcloric Mara, concertul Morbid Tales și concertul unei trupe foarte îndrăgită de tineri, “Alternosfera”.

Reprezentanții Ordinului Teuton al României, ne vor oferi prilejul de a afla care este rostul și preocupările unei organizații cavalerești contemporană nouă.

Sunt doar câteva argumente care sper să vă determine ca pe 18 și 19 septembrie 2021 să alegeți Festivalul medieval Eternul Maramureș de la Sighetu Marmației.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet