Bătrânii au fost mutați deoarece un perete al vechiului centru s-a prăbușit peste un vârstnic cu doi ani în urmă. Bătrânii de la vechiul centru au fost relocați în mai multe spații până la terminarea lucrărilor de renovare a clădirii.

În urma testelor efectuate săptămâna trecută, mai mulți beneficiari cât și personalul care îngrijește de bătrâni au fost confirmați pozitiv cu coronavirus, aceștia intrând în izolare și carantinare, precizează axanews.ro

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș face următoarele precizări:

Rezultatele testărilor efectuate de Direcția de Sănătate Publică Maramureș la Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane cu Handicap (CRRPH) Sighetu Marmației indică faptul că din 86 de beneficiari ai centrului doar unul a fost depistat pozitiv. Totodată, din cei 56 de angajați care își desfășoară activitatea la CRRPH Sighetu Marmației, trei au fost depistați pozitiv, toți asimptomatici, aflați în izolare la domiciliu pe o perioadă de 14 zile.

CRRPH Sighetu Marmației rămâne sub monitorizarea strictă a DGASPC Maramureș și a Direcției de Sănătate Publică Maramureș, în vederea respectării tuturor procedurilor și planurilor de măsuri destinate prevenirii COVID-19.

Citește și

loading...