Organizatorii preconizează participarea unui număr de 200 de persoane, zilnic.

Şi în municipiul Baia Mare, în perioada 03 - 04.02.2017, vor continua manifestaţiile de protest desfăşurate în mod spontan. Efectivele specializate ale Jandarmeriei Maramureş vor asigura măsurile specifice necesare desfăşurării manifestaţiilor în condiţii paşnice, protecţia manifestanţilor, dreptul la libertatea de întrunire şi la libera exprimare.

Recomandăm participanţilor la manifestările spontane să respecte indicaţiile, recomandările forţelor de ordine, să se abţină de la acţiuni de natură să împiedice buna desfăşurare a adunărilor publice şi să nu incite la asemenea acţiuni, să nu consume băuturi alcoolice.

Totodată reamintim faptul că în conformitate cu prevederile legale este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe cu efect iritant-lacrimogen sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

De asemenea adresăm rugămintea către conducătorii auto şi pietonii în vederea evitării pe cât posibil a deplasării în spaţiile şi pe traseele pe care se vor desfăşura aceste manifestări, în vederea asigurării unei fluidizări normale a circulaţiei, fiind posibile îngreunări sau chiar blocarea circulaţiei rutiere pe anumite artere din municipiu.

Pe întreg parcursul acestor adunări publice, siguranţa participanţilor va fi prioritatea forţelor de ordine. În situaţia identificării unor persoane care prin modul de manifestare tulbură ordinea publică sau provoacă la săvârşirea unor acte de violenţă, să nu adere şi să nu sprijine asemenea acţiuni, participanţii la manifestări sunt rugaţi să aducă la cunoştinţa jandarmilor despre asemenea situaţii şi să evite implicarea în conflicte de orice natură.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet