În fapt, la Spitalul Municipal Sighetu Marmației, în urma testării pentru depistarea virusului COVID-19, sunt pozitivi 18 pacienți internați într-o secție a unității medicale. Cei 18 pacienți infectați cu noul Coronavirus sunt asimptomatici, au explicat reprezentanții CJSU Maramureș.

„Ei au fost izolați și mutați în secția de boli infecțioase. S-a procedat la curățenia și dezinfecția spațiilor din secția unde au fost internați și izolați inițial cei 18 pacienți. Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică. S-a procedat la recoltarea de probe și testarea întregului personal medical din spital – 688 de angajați. O altă măsură dispusă de către Direcția de Sănătate Publică a fost de testare a pacienților bolnavi psihic și cronici, adică 104 pacienți. De asemenea, au fost luate măsurile necesare pentru protecția personalului și pacienților, respectarea normelor de igienă în scopul prevenirii și limitării răspândirii infecției cu noul Coronavirus”, a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Reamintim faptul că, anterior, au fost testați pozitiv cu COVID-19, 7 pacienți și 13 cadre medicale. Focarul a crescut acum de la un total de 20 la… 38, scrie DirectMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și