În ședința extraordinară de Consiliu local din ziua luni, 9 mai 2022, a fost aprobat proiectul tehnic și detaliile de execuție aferente proiectului de investiție „Reabilitare stradă Constantin Dobrogeanu Gherea” din Sighetu Marmației. Banii pentru reabilitarea străzii au fost alocați de către Consiliu local prin bugetul local din acest an.

Lucrările de reabilitare cuprind amenajarea integrală a suprafeței străzii prin modernizarea carosabilului, realizarea trotuarelor pe ambele părți ale străzii, amenajarea unei piste dedicate pentru bicicliști și amenajarea de spații verzi. Totodată se va amenaja accesul la proprietăți și intersecțiile cu străzile laterale.

Colectarea apelor pluviale se va face prin intermediul unui sistem de colectare nou, separat de canalizarea menajeră, bazat pe colectoare stradale distribuite adiacent bordurii propuse. Descărcarea apelor pluviale din colectoarele stradale se va realiza în cămine de vizitare dispuse în corpul drumului. Colectoarele stradale vor fi prevăzute cu coș de colectare pentru frunze și impurități grosiere și cu rezervor pentru nisip.

Tronsonul de stradă ce va fi reabilitat are o lungime de 653 m, totalul suprafeţei construite în cadrul proiectului fiind de 6.946 m², iar lucrările sunt distribuite astfel: suprafaţă carosabilă rutieră 4090 m², suprafaţă trotuare 1745,5 m², suprafaţă pistă pentru biciclete 740,2 m² şi spaţii verzi amenajate pe o suprafaţă de 370,4 m². Valoarea totală a proiectului este de 1,96 milioane lei.

Durata estimată de realizare a lucrărilor este de 130 de zile lucrătoare, potrivit paginii de Facebook a Primăriei Sighet.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și