”În ședința ordinară de Consiliu local de astăzi, 31 octombrie, am propus spre aprobare consilierilor locali depunerea cererii de finanțare pentru construirea de insule ecologice digitalizate pentru fluxurile de deșeuri colectate separat, respectiv: cinci insule subterane care necesită lucrări de construcții și montaj, 27 de insule supraterane individuale compuse din cinci containere și 18 insule ecologice digitalizate supraterane încasetate compuse din cinci containere.”, a spus primarul municipiului.

Proiectul urmează să fie depus la Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor pentru finanţare prin Planul National de Redresare si Rezilienţă în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022, Componenta C3 – Managementul deșeurilor, Investiția 11. Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipal la nivel de județ sau la nivel de orașe /commune Subinvestiția 11B – Construirea de insule ecologice digitalizate.

Valoarea totală a proiectului este de 4.639.088,50 RON, rata de finanțare acordată prin PNRR fiind de 100%, din valoarea cheltuielilor eligibile fără TVA.

Prin acest proiect se urmăreşte creşterea gradului de colectare selectivă a deşeurilor de la cetăţeni, recuperarea materialelor reciclabile şi reducerea cantităţii de deşeuri biodegradabile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și