Prin dotarea cu defibrilatoare și informarea populației cu privire la importanța acestora, se dorește creșterea gradului de succes al resuscitărilor și automat reducerea cazurilor de deces.

Defibrilatoarele vor putea fi folosite de oricine, fără instructaj pentru utilizare, întrucât acestea sunt complet automatizate. Un astfel de aparat vital va fi instalat, în acest sfârșit de săptămână, și la Primăria Sighet.

„Vă anunț cu bucurie că vom monta un asemenea echipament la Primăria Sighet. Aparatul este cumpărat de Asociația Părinți Salvatori, este o donație pentru sigheteni. Într-adevăr, necesarul pentru Sighet ar fi de aproximativ 20-25 de astfel de aparate, dintr-un studiu pe care l-am făcut împreună cu specialiști de la ambulanță. E un semnal, e o provocare pe care eu o lansez administrației publice locale. Costurile nu sunt enorme, sunt costuri pe care orice localitate și le permite, ca să acopere punctele cheie cu asemenea defibrilatoare. Noi reușim să le cumpărăm prin donațiile pe care oricine le poate face trimițând un SMS, cu valoare de 2 EURO, la linia 8844. Această linie este cunoscută deja, este folosită de toate ONG-urile pentru campanii. Diferența o face cuvântul cheie, adică textul pe care îl scrii în SMS atunci când îl expediezi. Cuvântul cheie pentru Părinți Salvatori este MINUNI, pentru că noi spunem că avem alături de noi foarte mulți oameni minunați, alături de care reușim să facem minuni.” a spus fondatorul Asociației Părinți Salvatori, Vasile Vlașin.

Clădirea Primăriei este monument istoric, motiv pentru care legea nu permite amplasarea acestuia pe exteriorul clădirii, însă ușa este deschisă 24/24, fiind și pază permanentă, așa că defibrilatorul va fi aplasat imediat după ușa principală de acces în primărie.

Acțiunea va avea loc mâine, 7 martie, de la ora 09:30, la intrarea principală a Primăriei Sighet.

Rata de succes a resuscitărilor este de peste 60%, în cazurile în care asupra victimei se intervine imediat de către martori, pentru menținerea funcțiilor vitale, până la sosirea echipajului medical specializat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și