“Acest adăpost de câini fără stăpân, amplasat în imediata apropiere a locuințelor noastre ne aduce mari prejudicii în ceea ce privește calitatea vieții. Pe lângă poluarea sonoră cvasiprezentă suntem supuși și unei poluări chimice care nu ne permite aerisirea locuințelor, în plus, prezența altor câini liberi în preajma adăpostului ne împiedică, datorită agresivității, depălasarea pe jos. Nu vrem decât realocarea acestui adăpost în altă zonă a municipiului, cu respectarea normelor în vigoare. Sperăm ca acest lucru să se realizeze într-un interval de timp cât mai redus, pentru a nu fi nevoiți să ne adresăm organelor în drept pentru sprijin” , au spus cei de pe strada Nicolae Titulescu.

Solicitarea cetățenilor este justificată și este pertinentă, ținând cont de zona în care este amplasat adăpostul, acesta regăsindu-se în imediata apropiere a locuințelor, cauzând o serie de inconveniente, mai mult decât atât, nefiind posibilă nici suplimentarea numărului de boxe, în vederea capturării unui număr mai mare de câini fără stăpân de pe străzile Sighetului, face ca numărul acestora să crească de la o săptămână la alta, cauzând seriile de nemulțumiri ale cetățenilor municipiului nostru. Trebuie demarată procedura depistării și alocării unui teren aparținând municipalității pentru mutarea adăpostului, respectiv pentru suplimentarea numărului de boxe destinate câinilor fără stăpân”, a spus Ioan Șuștic, director SPG Urbana.

“Cunoaștem problema ridicată de către cetățeni. Am fost la adăpost. Vom depune eforturi pentru a se găsi un teren potrivit pentru mutarea adăpostului”, a spus Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației. Din păcate, problema câinilor fără stăpân rămâne una nerezolvată. Oamenii s-au cam săturat de promisiuni și așteaptă soluții eficiente, notează glasulmm.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și