Ieri, 21 februarie, la sediul poliţiei din Sighetu Marmaţiei s-a prezentat un bărbat domiciliat în Petrova care a reclamat că a fost înşelat. Acesta a declarat că, în timp ce se afla în municipiul Sighetu Marmaţiei, a ridicat de la un curier un colet şi a achitat contravaloarea bunului comandat, respectiv 1350 de lei. După desigilarea coletului, bărbatul şi-a dat seama că a fost înşelat întrucât în colet nu se afla bunul comandat, un capsator de benzi, ci deşeuri metalice.

În urma sesizării şi a activităţile de verificare şi documentare efectuate, poliţiştii l-au identificat pe expeditorului coletului. Este vorba de un tânăr de 21 de ani, domiciliat în comuna Lieşti, judeţul Galaţi.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Pentru a nu deveni victima unei astfel de înşelăciuni, poliţiştii vă recomandă să nu plătiţi în avans bunurile comandate. Apelaţi la serviciul de curierat cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la primire. Plătiţi produsele doar după ce v-aţi asigurat că aţi primit ce aţi comandat.

Evitaţi operatorii economici care nu oferă date de contact complete, adresă, telefon, cod unic de identificare, şi care se rezumă doar la o adresă de email.
Verificaţi politica de returnare a bunurilor a respectivei companii, în situaţia în care nu sunteţi mulţumit de ceea ce aţi comandat.

Este important să tipăriţi comanda dumneavoastră, pentru situaţia în care există vreo problemă la primirea bunului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet