”În urmă cu câteva luni am supus votului Consiliului Local regulamentul de vânzare a locuințelor ANL, urmărind să respect dreptul chiriașilor de a cumpăra apartamentele în care locuiesc”, a spus primarul municipiului Sighetu Marmației.

În urma acestui demers au fost depuse un număr de douăsprezece solicitări de cumpărare de către chiriași ANL, în ședința consiliului local de azi fiind adoptate HCL-uri de aprobare a vânzărilor, după verificarea îndeplinirii condițiilor de legalitate.

Locuințele ANL pot fi cumpărate după o perioadă de închiriere de minim un an, fără ca vânzarea să fie condiționată de vârsta solicitanților. Prețul se achită integral din surse proprii și/sau credite ipotecare, prin programul Prima Casă sau în rate lunare egale, cu un avans de minim 15%.

Sumele rezultate din vânzarea acestor apartamente se utilizează pentru construirea prin ANL a altor locuințe pentru tineri destinate închirierii, Primăria Sighet beneficiind de un comision de 1% din valoarea de vânzare.

Persoanele care folosesc în baza unui contract de închiriere locuințe ANL interesate să cumpere apartamentele se pot adresa Serviciului Spațiu Locativ (cam.18 Primărie).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și