- Renovare energetică a blocului 4 de pe strada Cuza Vodă și blocurile 1 și 2 de pe strada Independenței - valoare proiect 11.603.540,43 lei

- Renovare energetică a blocurilor 3,4 și 9 de pe strada Independenței – valoare proiect 16.020.634,54 lei

În total, Municipiul Sighetu Marmației are aprobate, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, proiecte în valoare de peste 126 milioane lei astfel:

- Actualizarea sau elaborarea PUG și PUZ-uri, în valoare de peste 4,6 milioane lei.

- Actualizarea Planului Urbanistic General. Noul plan include amenajarea a 10 stații de reîncărcare mașini electrice.

- Elaborarea Planului Urbanistic Zonal (ZONA INDUSTRIALĂ). Modelarea zonei industriale-servicii pentru partea de est a orașului, proces necesar în vederea asigurării unei dezvoltări durabile a zonelor adiacente culoarului variantei ocolitoare.

- Elaborarea Planului Urbanistic Zonal (REGENERARE URBANĂ). Regenerare-Restructurare Urbană a cartierelor de locuințe colective - Zona de est din municipiul Sighetu Marmatiei”, prevede printre altele posibilitatea realizării de zone pietonale și piste de biciclete în zona protejată.

- Elaborarea Planului Urbanistic Zonal (MALURI). Elaborarea planului urbanistic zonal. Amenajarea Malurilor râurilor Iza-Ronișoara din municipiul Sighetu Marmatiei”.

- Elaborarea Planului Urbanistic Zonal (ZONA PROTEJATĂ). Elaborarea planului urbanistic zonal. Zona protejata istorică a municipiului Sighetu Marmatiei”, proiect ce va cuprinde reglementări cu privire la regimul de construire, funcțiunea zonei, înălțimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului, procentul de ocupare a terenului, retragerea clădirilor față de aliniament și distanțele față de limitele laterale și posterioare ale parcelei, caracteristicile arhitecturale ale clădirilor, materialele admise, dar și reglementări urbanistice a monumentelor istorice, respectiv a zonelor de protecție ale acestora.

- Elaborarea Planului Urbanistic Zonal privind varianta ocolitoare a municipiului Sighetu Marmației (MODELARE CULOAR DE TRANSPORT RUTIER). Acesta va cuprinde reglementări asupra zonei referitoare la: organizarea rețelei stradale, organizarea arhitectural – urbanistică în funcție de caracteristicile urbane, dezvoltarea infrastructurii edilitare, protejarea monumentelor istorice, a siturilor naturale, precum și alte reglementări.

- Renovarea energetică moderată a Școlii gimnaziale nr. 10 – valoare proiect 6.036.565,24 lei. Intervențiile propuse pentru clădirea școlii conduc la o reducere a consumului anual specific de energie pentru încălzire de 50 % față de consumul anual specific de energie pentru încălzire înainte de renovarea fiecărei clădiri Prin proiect se propune instalarea unei stați de încărcare pentru vehiculele electrice (cu putere peste 22kW), cu două puncte de încărcare per stație (corespunzătoare unei arii desfășurate renovate de 2500 m2).

- Construirea de insule ecologice digitalizate în municipiul Sighetu Marmației – valoare proiect 5.520.515,32 lei. Vor fi construite 50 de insule ecologice digitalizate pe raza municipiului Sighetu Marmației care vor funcționa pe bază de cartele de acces, ceea ce va împiedica depozitarea deșeurilor în alte locuri decât în cele special amenajate, amplasate în proximitatea locuințelor cetățenilor.

- Consolidarea mobilității urbane în municipiul Sighetu Marmației – valoare proiect 2.826.422,85 lei. Este vorba despre achiziționarea unei platforme server, 10 semafoare inteligente în intersecții, 7 semafoare inteligente la trecerile pentru pietoni, 3 stații de autobuz inteligente, o zonă de aşteptare prevazută cu spațiu de tip scaun smart 2 în 1, 20 de bucăți router wifi, 20 de băncuțe stradale smart, 20 de băncuțe SMART CITY cu spațiu de afișare (casetă luminoasă) și zonă alimentare USB. De asemenea este prevăzut un sistem de supraveghere, iar procurarea biletelor de călătorie va fi posibilă atât plin aplicația e-ticketing de la automatele de vânzare ce vor fi amplasate în stații precum și prin utilizarea unei aplicații pentru telefonul mobil, disponibilă pe platformele android și JOS. Atât abonamentele cât și biletele de călătorie vor putea fi achiziționate pe suport contactless – Smart Card.

- Renovarea energetică a 8 corpuri de clădire la Spitalul Municipal Sighetu Marmației – valoare proiect 47.808.884,34 lei. În cadrul proiectului se vor realiza lucrări de reabilitare la secțiile: Pediatrie, Cardiologie, Neonatologie, Chirurgie, Ortopedie, ORL, Oftalmologie, Pneumologie, Neurologie, Psihiatrie bărbați, Ambulatoriul integrat al Spitalului, precum și la Laboratorul de analize medicale. Tot în cadrul proiectului vor fi instalate nouă stații de încărcare pentru vehiculele electrice cu putere peste 22 de KW.

- Reducerea riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Municipal Sighetu Marmației – valoare proiect 32.938.929,22 lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și