Banii provin de la bugetul municipiului Sighetu Marmației, consilierii locali aprobând, la ultima ședință, alocarea sumei de 150.000 LEI în contul unității școlare, pentru achiziționarea pianului.

„Am reușit să facem rost de suma integrală, ceea ce înseamnă un mare pas pentru cultura sigheteană, de acum înainte. Totul s-a derulat chiar neașteptat de repede, în urmă cu câteva săptămâni am prezentat proiectul nostru în Comisia pentru cultură, fiind plasat ulterior în Comisia Buget-Finanțe. Aici, din câte am înțeles, consilierii s-au „zbătut” pentru ca suma să fie integrală. Acest proiect se încadra la categoria investiții și era mai greu, pentru că mereu sunt alte proiecte care necesită bani.” a spus Aurel Vișovan, unul dintre inițiatorii proiectului.

Pasul următor este organizarea licitațiilor și achiziția instrumentului muzical. Proiectul va fi publicat pe o platformă de licitații, acolo unde producătorii vor propune ofertele de preț, în funcție de suma de bani disponibilă și specificații.

Dacă totul decurge fără probleme, pianul ar urma să ajungă la Sighet peste aproximativ o lună de zile.

„Pentru ziua în care va ajunge pianul la Sighet, ne-am gândit să organizăm un concert de inaugurare cu sora mea, pianista Aurelia Vișovan și pianistul Cadmiel Boțac, prin care să mulțumim tuturor celor care s-au implicat și au fost alături de noi.”

Proiectul privind achiziționarea unui pian nou la Școala de Muzică și Arte Plastice „George Enescu” din Sighetu Marmației a fost inițiat de directorul școlii, Ioan Muntean, pianista Aurelia Vișovan și Aurel Vișovan, elev în clasa a XI-a la CNDV, sprijiniți de cluburile Rotary Sighet, Rotary Voievodal Sighet, Rotaract Sighet și Interact Sighet.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet