Este vorba despre:

- „Renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Sighetu Marmației, bloc nr. 4 de pe strada Cuza Vodă, și a blocurilor nr. 1 și nr. 2 de pe strada Independenței”

- „Renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Sighetu Marmației, blocurile nr. 11 C și nr. 15 de pe strada Independenței”

- ”Renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Sighetu Marmației, a blocurilor nr. 3, nr. 4 și nr. 9 de pe strada Independenței”

Cele trei cereri de finanțare vor fi depuse la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ, COMPONENTA 5 -VALUL RENOVĂRII, axa 1 - Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, operațiunea A.3 - Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale.

Sunt în lucru documentațiile pentru alte 22 de blocuri din municipiul nostru care vor fi depuse fie în cadrul acestui apel de proiecte, fie prin Programul Operațional Regional ce se va deschide în prima parte a anului viitor.

Tot în cadrul ședinței de azi a fost aprobată modificarea și completarea Hotărârii nr. 45/2022 a Consiliului local privind aprobarea depunerii de către municipiul Sighetu Marmaţiei în parteneriat cu Spitalul municipal Sighetu Marmației a cererii de finanțare cu titlul „Creșterea eficienței energetice a Spitalului municipal Sighetu Marmaţiei str. Avram Iancu nr. 22” în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C5 - Valul Renovării. Se propune astfel instalarea a nouă stații de încărcare pentru vehiculele electrice cu putere peste 22 de KW.

”Vă reamintesc faptul că reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe, un program național realizat în colaborare cu autoritățile administrației publice locale, se adresează Asociaţiilor de proprietari care doresc să crească performanţa energetică a blocurilor de locuinţe care au fost construite pe baza unui proiect elaborat în perioada 1950-1990, indiferent de sistemul de încălzire al acestora”, a spus primarul municipiului Sighetu Marmației.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și