Poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au avut onoarea să se întâlnească ieri cu o persoană responsabilă, care s-a gândit înainte de toate la binele unui necunoscut. Deşi avea posibilitatea să îşi rotunjească venitul, aceasta a procedat şi legal şi moral şi s-a prezentat la sediul poliţiei pentru a preda un portofel care conţinea o sumă importantă de bani.

În fapt, ieri dimineaţă, o tânără de 34 de ani care mergea pe strada Independenţei din municipiu a observat un portofel. L-a luat, dar nu pentru a şi-l însuşi pe nedrept, ci pentru a-l preda poliţiei. În portofel se aflau 1 105 lei, 300 de euro precum şi acte personale.

La scurt timp, la sediul poliţiei s-a prezentat un bărbat, din Poienile de sub Munte, pentru a declara că şi-a pierdut portofelul. Astfel, bunul a ajuns la proprietar, cu toţi banii şi toate actele.

Poliţiştii i-au mulţumit femeii, care este un exemplu pentru o întreagă comunitate. Reamintim tuturor că gestul ei este şi legal, şi moral şi că persoana care găseşte un bun este obligat ca în termen de 10 zile să îl restituie proprietarului ori, dacă acesta nu poate fi cunoscut, să îl predea poliţiştilor din localitatea în care a fost găsit.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet