„Am preluat ideea de la alte municipii unde există o administrație eficientă, unde transportul public de călători este gratuit. Am gândit să restrângem traseele doar la raza municipiului Sighet, inclusiv cartierele Iapa și Șugău și să renunțăm la cele externe operate în prezent de Maranord. În acest mod s-ar fluidiza traficul, din clipa când transportul public ar fi gratuit. Autobuzele ar circula din 20 în 20 de minute și nu o dată la 2-3 ore cum se face în prezent. S-ar realiza și economii importante, renunțându-se la ticketing și taxatoare. Am cerut directorului economic al Primăriei Sighet să facă o simulare pentru a vedea care ar fi costurile lunare pe care le-ar avea Maranord și pe care le-am suporta în totalitate. Oricum noi finanțăm anual Maranord cu suma de 800.000 lei. După calculele realizate de mine, diferențele, în cazul introducerii gratuității, ar fi foarte mici față de cât dăm acuma societății Maranord“, a spus Nicolae Iuga, consilier local.

Inițiativa alesului local este salutată de către sigheteni:

„Ar fi un lucru foarte bun. La câte taxe și impozite plătim am merita măcar să avem gratuitate la transportul cu autobuzele”, a spus Vasile Pop.

„Foarte bine ar fi. Mulți dintre noi circulăm zilnic cu autobuzele, fie că mergem la seviciu sau în alte locuri. De asemenea, mulți elevi merg la școala cu autobuzul. Sper sa se realizeze acest lucru cât mai repede posibil“, a spus Maria Godja.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și