Cei patru propuși pentru acest titlu sunt consilierul local prof. Eugenia Godja, ing. Gheorghe Iancu, consilierul județean Gheorghe Mihai Bârlea și prof. Iuga Nicolae.

Fiecare dintre ei și-au adus aportul pentru a ajuta într-un fel sau altul orașul nostru, fie prin funcțiile ocupate, fie prin acțiunile întreprinse de-a lungul timpului.

Prof. Eugenia Godja a fost primar al municipiului timp de 12 ani, câștigând trei mandate consecutiv, în perioada 2000 – 2012, a fost consilier județean, iar ultimii ani consilier local.

Ing. Gheorghe Iancu este unul din specialiștii care au pus umărul la punerea în funcțiune și la dezvoltarea Combinatului de Prelucrare a Lemnului – CPL din Sighet, managerul acestui combinat care a fost un imbold pentru dezvoltarea de afaceri în oraș.

Prof. Gheorghe Mihai Bârlea este de asemenea o figură emblematică a orașului, prinfuncțiile deținute, de director de muzeu, consilier șef la Inspectoratului pentru Cultură, prefect al județului, senator, consilier județean, dar și poet, membru al Uniunii Sociologilor din România.

Prof Iuga Nicolae este doctor în filozofie și este printre primii care publică studii asupra ideii de Etică globală, aparținând teologului german Hans Küng. A publicat în domeniul filozofiei multiple volume, atât în țară cât și în străinătate.

Ședința Consiliului Local începe la ora 14.00.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și