Contractul de proiectare și execuție se ridică la peste 116 milioane lei.

„În aceste zile, a fost finalizată procedura de licitație pentru proiectare cu execuție a proiectului “Pod peste Tisa”. Licitația a fost organizată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR.

Contractul de proiectare și execuție a fost atribuit Asocierii TEHNODOMUS S.R.L. – COSTIN ȘI VLAD BIROU DE PROIECTARE SRL, este în valoare de 116.175.280,94 lei fără TVA, iar valoarea totală a proiectului este de 154 milioane de lei.

Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM, durata de implementare prevăzută fiind de 24 de luni.

Podul peste Tisa va fi format din două poduri paralele, cu o distanță de 3 metri între ele, un pod pentru fiecare sens de circulație, cu două benzi pe sens și o lungime totală de 261,20 metri. Proiectul prevede și realizarea a 1,2 kilometri de drum nou, construcția a 5 poduri de desecare, 1 intersecție de tip girație și un punct de frontieră cu parcare.

Acest obiectiv este de importanță strategică pentru Maramureș și România, iar odată realizat va contribui la dezvoltarea economică a județului nostru, va dezvolta infrastructura rutieră din zona Sighetu Marmației și va crea noi legături externe”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și