În cadrul acțiunilor, au fost verificate aproape 200 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 138 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 106.270 lei. Amenzile au fost aplicate conform Legii 61/1991, O.U.G. 195/2002 și O.U.G. 28/199. Ca măsuri complementare, polițiștii au dispus reținerea a 10 permise de conducere și a 10 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii maramureșeni au depistat 15 bărbați din Maramureș cu vârste cuprinse între 18 și 31 de ani, în timp ce conduceau autovehicule sub influența substanțelor psihoactive, iar în urma controlului corporal, asupra unuia dintre aceștia au fost găsite substanțe interzise. Toți conducătorii auto au fost transportați la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a substanțelor psihoactive din organism.

Alți patru bărbați din județ cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani au fost depistați de polițiști pe raza municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației în timp ce aveau asupra lor substanțe interzise.

De asemenea, au fost identificați în trafic doi bărbați de 22 și 45 de ani în timp ce coduceau cu o alcoolemie de 0,46, respectiv 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt bărbat de 36 de ani din Ruscova a fost identificat de polițiști în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată cu o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără să dețină permis de conducere.

Un bărbat care a condus fără permis de conducere și altul care a condus cu o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat au fost implicați în accidente rutiere soldate cu pagube materiale, iar un tânăr de 20 de ani din Groșii Țibleșului a condus o motocicletă neînmatriculată.

Pe numele tuturor celor care au comis faptele penale, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările.

Un caz aparte îl constituie un tânăr prins de polițiști la volan, drogat fiind, în noaptea de vineri (15/16 iulie a.c.) și care a ieșit pozitiv la ȘASE SUBSTANȚE PSIHOTROPE. Potrivit informațiilor noastre este vorba de un fost taximetrist și jucător de fotbal legitimat în trecut la echipa de fotbal Recolta Săliștea de Sus. Acestuia polițiștii i-au reținut permisul de conducere și i-au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul în timp ce se afla sub influența substanțelor psihotrope.

Potrivit unor informații venite pe surse din cadrul Poliției Sighet, drogatul nu s-a liniștit după ce a rămas fără permis și ar fi condus și a doua zi, fiind urmărit în trafic de către un echipaj de Poliție, acesta refuzând să oprească la semnalele polițiștilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și