Astfel, autoturismul marca Dacia model Duster, aparținând Primăriei, cu nr. de înmatriculare MM-15-MSM, a fost surprins staționând în cursul dimineții zilei de 19 aprilie a.c., orele 9:23, în parcarea din spate de la ANAF, fără a avea achitat tariful de parcare. Drept consecință, s-a emis Somație „Tarif de parcare majorat”, având seria SPE nr. 29889, în sumă de 20 lei. Practic, cineva din Primărie (încă nu se știe cine) va trebui să achite în maxim 48 de ore acest tarif majorat, caz contrar Primăria Sighet va primi o amendă contravențională de la Poliția locală.

Poate o idee de a evita astfel de situații, ar fi ca Primăria să achiziționeze abonamente de parcare pentru autoturismele proprii, adică Primăria să își achite ei însăși abonamentul.

La art. 14 din HCL nr. 7 / 2014, în Regulamentul parcărilor, se prevede că se acordă gratuităţi următoarelor categorii de autovehicule:

a) Autovehiculelor de intervenţie (salvare, pompieri, politie, jandarmerie, Ministerul Justiţiei, M.Ap.N. ș.a.) aflate în misiune și marcate în mod corespunzător;
b) Autovehiculelor aparţinând următoarelor instituţii de interes public:
- Primăria municipiului Sighetu Marmației;
- Poliția Locală Sighetu Marmației;
- Inspectoratul de poliție al Județului Maramureș
- Instituţia Prefectului Județul Maramureș;
- Consiliul judeţean Maramureș;
- Alte instituţii guvernamentale;
- Delegaţiilor străine, nominalizate, la invitaţia instituţiilor de interes public.
c) Autovehiculelor corpului diplomatic.

Haz de necaz sau râsu`-plânsu`, nici nu știm cum să descriem situația de față. Certă este însă amenda primită.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet