O bandă de tineri rromi, care își fac veacul prin pasajul blocului turn din cartier, a bătut și jefuit un sighetean în vârstă de 57 de ani, fost antrenor de box. Victima este acum internată în stare foarte gravă la un spital din Cluj, fiind ținută în viață doar de către aparate, conform unor surse medicale.

Conform spuselor locuitorilor din zonă, pasajul de sub blocul turn este folosit ca loc de unde aceștia își vânează „prada”. Tinerii sunt în majoritate rromi, locuitori ai vestitului bloc 2 din Cuza Vodă, cunoscut și sub numele de „Blocul NATO”.

Principalul agresor, L. Alexandru, în vârstă de 17 ani a fost reținut de către polițiști și a fost dus la audieri. Acesta i-a aplicat victimei un pumn puternic în față, aceasta căzând și lovindu-se violent cu capul de beton. Victima a fost transportată la Spitalul municipal Sighet, fiind transferată de urgență la Spitalul județean de Urgență din Baia Mare și, ulterior, la un spital din Cluj.

Surse medicale au declarat pentru Sighet 247 că victima este în stare foarte gravă, fiind ținută în viață doar cu ajutorul aparatelor medicale iar medicii sunt rezervați cu privire la șansele acesteia de supraviețuire.

Totodată, conform unor surse din Poliție, au fost audiați și mai mulți martori în acest caz.

Siguranța în municipiul Sighet este tot mai precară, de la an la an este aproape imposibil să faci o plimbare pe străzi după lăsarea întunericului, fără să fi agresat verbal sau fizic de către diverse bande de tineri, sau chiar jefuit. În ultimii ani în municipiu s-au înregistrat mai multe crime și tâlhării în plină stradă.

Nu înțelegem de ce Poliția municipiului Sighet nu efectuează programe de prevenție a violenței din oraș și de monitorizare a acestor bande de infractori care atentează la siguranța cetățenilor.

IPJ Maramureș a emis următorul comunicat cu privire la incidentul petrecut:

„În data de 26 iulie, în jurul orei 22,45, o patrulă de ordine şi siguranţă publică a fost sesizată că între blocurile 1 şi 9 de pe strada Independenţei din Sighetu Marmaţiei, se află un bărbat căzut care prezintă urme de agresiune. Acesta a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cele din urmă, victima a fost identificată în persoana unui bărbat în vârstă de 57 ani din Sighetu Marmaţiei. Acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean din Baia Mare, în vederea efectuării unor investigaţii medicale. Poliţiştii au demarat cercetări pentru a clarifica circumstanţele în care bărbatul a suferit leziunile şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate”, a precizat Dumitriţa Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Maramureş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și