Simona, fost lider mondial şi campioana en-titre de la Roland Garros, a avut-o în faţă, în optimi, pe poloneza Iga Swiatek, o jucătoare de numai 18 ani şi ocupanta locului 104 mondial.

Simona Halep şi-a depăşit adversara din optimi în 45 de minute
Deşi a avut evoluţii remarcabile la Roland Garros şi a făcut victime celebre precum Monica Puig, campioana olimpică en-titre, sau Qian Wang, a 16-a favorită a competiţiei, poloneza nu a avut nicio şansă în faţa Simonei.

Românca s-a impus de o manieră entuziasmantă, 6-1, 6-0, la capătul unei partide care a durat doar 45 de minute şi în care plusul de experienţă şi de valoare individuală a fost net în favoarea sportivei noastre.

Simona şi-a asigurat 430 de puncte WTA şi un cec în valoare de 415.000 de euro pentru calificarea în faza sferturilor de finală, iar evoluţia de luni îi poate da speranţe pentru apărarea titlului cucerit anul trecut la Paris.

În antepenultima fază a competiţiei, Simona dă piept cu o outsideră, indiferent că vorbim de Amanda Anisimova (SUA, locul 51 mondial) sau Aliona Bolsova Zadoinov (Spania, locul 137 mondial, jucătoare venită din calificări).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet