Elevii claselor a XI-a şi a XII-a încep astăzi simularea probelor de la Bacalaureat, care se va încheia în 21 martie, urmând ca în 29 martie să fie anunţate rezultatele.

În acelaşi timp, Consiliul Naţional al Elevilor continuă protestul dăm #foaiagoală, pe care l-a început la simularea probelor de la Evaluarea Naţională.

Fără probe orale la Simulare Bac 2019
Simularea la Bac 2019 este destinată familiarizării elevilor cu rigorile examenului de Bacalaureat, pentru a se putea acomoda mai bine în momentul în care vor susține probele. Testele sunt susținute atât de elevii din clasa a XI-a, cât și de cei din clasa a XII-a.

Pentru simularea examenului de Bacalaureat 2019, elevii vor avea doar probe scrise, transmite Ministerul Educației.

Cei de clasa a XI-a vor susține 3 probe, în aceleași zile cu colegii lor mai mari, iar cei de clasa a XII-a vor avea o probă în plus, cea la alegere a profilului. În schimb, elevii care învață la un liceu cu predare într-o limbă a minorităților naționale vor avea încă o probă, cea la limba maternă.

Calendar simulare Bac 2019 pentru clasa a XI-a

18 martie: proba scrisă la română

19 martie: proba scrisă la limba maternă

20 martie: proba obligatorie a profilului

29 martie: sunt afișate rezultatele

Calendar simulare Bacalaureat 2019 la clasa a XII-a

18 martie 2019: Proba E) a) - probă scrisă - Limba şi literatura română

19 martie 2019: Proba E) b) - probă scrisă - Limba şi literatura maternă

20 martie 2019: Proba E) c) - probă scrisă - proba obligatorie a profilului

21 martie 2019: Proba E) d) - probă scrisă - proba la alegere a profilului şi specializării- se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a

29 martie 2019: Afișarea rezultatelor

Continuă protestul dăm #foaiagoală
Consiliul Naţional al Elevilor continuă protestul început la simularea Evaluării Naţionale, îndemnându-i pe elevi să dea foaia goală.

„Anul acesta, dăm #foaiagoală la simulările naţionale!» reprezintă metoda prin care ne exprimăm nemulţumirile şi luptăm cu vehemenţă pentru împlinirea unui ideal comun: un sistem de învăţământ care să demonstreze cu adevărat că educaţia este prioritate naţională. Dacă şi tu consideri că trebuie să fim implicaţi direct, prin consultare constantă, în procesele decizionale care ne privesc, dacă şi tu te identifici cu scopul şi obiectivele campaniei noastre, te invităm să dai foaia goală sau să o transformi într-un manifest al educaţiei, aşezându-ţi pe foaie gândurile cu privire la sistem. Dacă însă nu te identifici cu această formă de protest, eşti liber să faci ceea ce simţi, căci tu, elevule, eşti singurul care poate lua o decizie în acest sens. Indiferent de alegerea ta, nu uita că tu ar trebui să fii cea mai importantă componentă a procesului educaţional, atât în teorie, cât şi în practică”, afirmă reprezentanţii Consiliului elevilor.

Aceştia le transmit elevilor că nu pot fi sancţionaţi pentru că dau foaia goală la simulare.

„Nu poţi fi mustrat pentru ceea ce crezi. Nu poţi fi mustrat pentru speranţa în reforma educaţională şi, în mod cert, nu poţi fi mustrat pentru că îţi doreşti ca acest sistem să nu se schimbe nefundamentat, de la o zi la alta.

Aşa că, elevule, dacă te-ai hotărât să te alături protestului nostru şi să dai #foaiagoală la simulările examenelor naţionale, te înştiinţăm că nimeni nu te poate ameninţa cu trecerea notei obţinute în catalog. Nota îţi poate fi trecută în catalog doar la cererea ta sau a părinţilor tăi, conform OMEN 3185/2019”, precizează Consiliul elevilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și