Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş va primi informaţii de la Turnul de Control ROMATSA despre un avion care survolează spaţiul aerian al judeţului Maramureş și care are probleme la sistemul de propulsie şi căuta un loc pentru efectuarea unei manevre de prăbuşire controlată în munţii Ţibleşului.

În urma prăbuşirii controlate a aeronavei vor rezulta 20 de victime dintre care 6 decedate, 3 victime de cod roşu, 5 victime de cod galben si 6 victime de cod verde si un incendiu izbucnit la trenul de aterizare desprins de aeronava. Având în vedere numărul victimelor, inspectorul șef al ISU Maramureș va propune prefectului județului Maramureș declanșarea Planului Roșu de Intervenție.

Obiectivele generale ale exercițiului sunt:
1.Verificarea viabilităţii Planului Roşu de intervenţie şi stabilirea unei concepţii de acţiune viabile a forţelor de intervenţie şi măsurilor ce se impun în vederea restabilirii stării de normalitate;

2.Antrenarea forţelor participante în vederea reducerii timpilor operativi de intervenţie şi derularea operaţiunilor în condiţii de siguranţă pentru evitarea riscului de accidente în rândul personalului de intervenţie;

3.Coordonarea unitară a structurilor cu atribuţii de intervenţie în cazul producerii unor accidente colective, cu manifestări deosebit de rapide şi efecte limitate în timp, având ca rezultat victime multiple sau având potenţialul de a produce victime multiple.

4.Stabilirea resurselor umane necesare desfăşurării acţiunilor de răspuns şi asigurarea logistică a intervenţiei;

5. Verificarea modului de cooperare între structurile de intervenţie la producerea unor astfel de situaţii de urgenţă;

6. Verificarea si antrenarea cadrelor si verificarea modului de cooperare între structurile de intervenţie la producerea unor astfel de situaţii de urgenţă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet