Ultimele acţiuni demarate de Sindicatul din Învăţământul Preuniversitar Spiru Haret Maramureş au avut ca scop recuperarea drepturilor salariale ale membrilor.

“S-au câştigat în instanţă drepturile cuvenite membrilor de sindicat privind recalcularea corectă ,raportat la anul curent, a procentului de 10% la salariul de bază pentru îndeplinirea funcţiei de diriginte, funcţiei de profesor pentru învăţământul primar şi preşcolar; a procentului de 25% la salariul de bază pentru gradaţia de merit ; a procentului de 15% la salariul de bază pentru îndeplinirea funcţiei de personal didactic din învăţământul special şi a sporului de simultaneitate.

Ne-am bucurat că unii dintre membrii au beneficiat simultan de câştigarea mai multor drepturi care li se cuveneau.

Totodată, am depus în instanţă solicitări pentru recuperarea drepturilor salariale ale contabililor şi secretarelor privind sporul de stabilitate, care nu se regăseşte unitar în programul Edusal.

Sindicatul din Învăţământul Preuniversitar Spiru Haret Maramureş luptă în permanenţă pentru membrii de sindicat” a menţonat preşedintele la nivel judeţean, Pop Daniel

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și