Oficialii Consiliului Judeţean Maramureş au ţinut să precizeze că la mijloc a fost un proiect ce vizează creşterea capacităţii de management şi de răspuns în cazul dezastrelor naturale în zona transfrontalieră, finanţat european.

Sistemul a costat 1.538.022,74 euro, proiectul beneficiind şi de o cofinanţare de 74.678,80 euro de la bugetul de stat al României. Beneficiarii finali ai proiectului au fost comunităţile din zonele identificate cu risc ridicat de producere a unor calamităţi naturale din bazinul hidrografic al Tisei Superioare.

„Sirene au fost montate în localităţile Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus, Bistra, Petrova, Ruscova, Repedea, Poienile de sub Munte, Şieu, Bogdan Vodă, Săcel, Remeţi, Săpânţa, Câmpulung la Tisa, Sarasău şi Bocicoiu Mare. Trebuie spus că în unele localităţi au fost montate mai mult decât o sirenă”, a explicat Delia Ruzsa, şef serviciu în cadrul Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, Serviciul Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Judeţean Maramureş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet