Astfel, sub coordonarea specialiștilor din cadrul Compartimentului Sisteme de Securitate – Serviciul de Ordine Publică, polițiștii au evaluat măsurile de securitate fizică la 100 de unități farmaceutice din județ. În cadrul activităților punctuale s-a urmărit existența analizei de risc și implementarea măsurilor stabilite, respectarea cerințelor minime de securitate, funcționalitatea sistemelor tehnice de protecție și alarmare împotriva efracției.

Rezultatele controalelor au relevat că 17 unități nu aveau efectuată analiza de risc, o parte din obiective nu au implementat măsurile stabilite de evaluatorii de risc, altele nu respectau cerințele minime de securitate.

Abaterile constatate au fost sancționate conform prevederilor Legii nr. 333/2003 și ale H.G. 301/2012., fiind aplicate 38 de contravenții. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 32.000 de lei, polițiștii stabilind totodată termene clare de remediere a deficiențelor constatate, astfel încât valorile depozitate, viața și integritatea persoanelor să fie în siguranță.

Cu ocazia controalelor polițiștii au efectuat și instruiri ale personalului în vederea sporirii vigilenței și capacității de reacție în situația comiterii de infracțiuni contra patrimoniului.

Polițiștii reamintesc că mijloacele mecanofizice de protecție și sistemele de detecție, supraveghere și alarmare se instalează în baza analizei de risc la securitatea fizică a obiectivului și a prevederilor stabilite de Legea nr. 333/2003 și H.G. 301/2001, iar implementarea acestor măsuri conferă un plus de siguranță bunurilor și valorilor deținute și implicit asigură protecția persoanelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și