- 2401 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
- 85 de persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
- 1214 pacienți vindecați;
- 187 pacienți internați în spital;
- Opt pacienți internați la ATI, din care doi pacienți sunt intubați;
- 344 pacienți externați la cerere cu test pozitiv;
- 719 persoane carantinate;
- 75 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
- 124 de persoane decedate de la începutul pandemiei;
- Menționăm că toate aceste date sunt în dinamică și pot interveni modificări.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 37 de misiuni. Cele 61 de efective au procedat la verificarea respectării măsurilor de protecție individuală, la verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, la menținerea ordinii și siguranței publice la respectarea măsurii de carantinare de către persoanele aflate în locațiile declarate. În executarea misiunilor au fost utilizate 21 mijloace de mobilitate.

La TELVERDE 0800 800 165 a fost primită o sesizare referitoare la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care este în verificare de către instituțiile abilitate. Au fost verificați cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă peste 50 de agenți economici. Pe perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate peste 20 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. Au fost aplicate, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 12000 lei și confiscate bunuri materiale de 600 lei.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet