Situaţia creată este fără precedent la Expertiza Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă, unde pe lângă faptul că nu erau medici suficienţi, cel de la Sighetu Marmaţiei a fost prins luând mită, iar cel de-al doilea se află în concediu. Astfel pe baricade a rămas unul singur, la cei 20.000 de maramureşeni pensionaţi de invaliditate. Deocamdată nimeni nu ştie cât va mai dura situaţia şi care este soluţia la situaţia de criză creată.

„Unităţile de calculator sunt ridicate, sunt la poliţie. Deci pe cele două cabinete (de la Sighet, n.r.) încă nu putem lucra. O să vedem, în funcţie de cum ne dau calculatoarele, pentru că trebuie să avem acces la baza de date, să vedem programările pe luna septembrie. Dar pentru luna august, toate cazurile noi vin la Baia Mare, la doctorul Apan, singurul care lucrează momentan, pentru că celălalt doctor e în concediu. Deci avem doar un singur medic la 20.000 de pensionari de invaliditate în Maramureş, în momentul acesta”, a declarat Lucica Pop, directorul Casei Judeţene de Pensii Maramureş, pentru Adevărul.ro.

Fără cabinete de Expertiză Medicală în partea de nord a judeţului Ea a mai arătat că după revenirea celui de-al doilea medic din concediu, la începutul lunii septembrie şi după recuperarea calculatoarelor care au fost ridicate de poliţie, se va intra într-un program mai aproape de cel normal, însă, după cum arată lucrurile în acest moment, la Sighetu Marmaţiei nu se va mai deschide prea curând un cabinet de medicina muncii.

„Încercăm să ne desfăşurăm cumva activitatea, să putem face faţă la situaţia asta critică. Oricum, la Sighet nu cred că o să mai aibă cine să meargă în perioada următoare, pentru că se pierd cam trei ore pe drum şi în perioada asta am putea face mult mai mulţi la cabinet”, a mai spus ea.

Potrivit acesteia, persoanele care au fost programate în luna august au fost notificate că vor primi înştiinţare acasă cu noua programare. Deocamdată, însă, se lucrează în sistem de avarie.

„Toţi cei care erau programaţi în august şi nu s-au putut prezenta, noi i-am notificat acasă, le-am trimis adrese şi le-am adus la cunoştinţă faptul că o să-i anunţăm noi când să se prezinte, după ce ne reorganizăm şi ne repliem. Momentan nu putem spune ce soluţii avem, funcţionăm doar la Baia Mare, la limită, cu cazurile noi, cu urgenţe, cu concediile medicale, care vin la dr. Apan. Cu cei cu revizuirile va fi mai complicat”, a recunoscut directoarea Casei de Pensii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet