Pentru a înțelege întregul Context, vom face un rezumat al știrii inițiale:

Procurorii DIICOT în comunicatul oficial referitor la acest caz au susținut că în urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că suspectul P. F. a introdus în România, din Spania, cantităţi importante de droguri de risc (Cannabis) şi mare risc (cocaină, MDMA, LSD, comprimate ecstasy, ş.a.), pe care ulterior le-a comercializat pe raza municipiului Baia Mare.

S-a reținut faptul că suspectul P. F. s-a ocupat de cumpărarea şi transportul drogurilor în România, prin intermediul diferitelor firme de transport care efectuează curse pe relația România-Spania. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că o parte din transporturi au fost efectuate cu autoutilitara acestuia, drogurile fiind ascunse în locuri special amenajate.

De asemenea, s-a reținut faptul că suspectul administrează o societate de transport marfă, deținând mai multe camioane cu care prestează servicii de transport și un autovehicul cu care de asemenea efectuează transport de mărfuri și care are locuri special amenajate pentru transportul cannabisului.

După ce drogurile ajungeau în România, acestea erau depozitate în diferite imobile de pe raza municipiului Baia Mare, închiriate de către suspectul P. F. sau de persoane apropiate acestuia, imobile folosite exclusiv pentru depozitarea drogurilor.

Toți cei implicați în vânzarea drogurilor dețineau chei de acces în imobilele respective, fiecare deplasându-se să ridice cantitatea de droguri dorită, lăsând în loc sumele de bani convenite cu suspectul P.F., prețul fiind diferit, în funcție de cantitatea vândută, acesta fiind cuprins între 20-30 lei pentru un gram.

SUSPECTUL P. F. A FOST CANDIDAT PE LISTELE PSD LA CAMERA DEPUTAȚILOR, potrivit jurnalistului Vasile Dale

Surse judiciare au dezvăluit pentru vasiledale.ro, sub protecția anonimatului, informații referitoare la cine este de fapt suspectul anchetatorilor P. F. Acesta este de profesie inginer, ar deține o firmă de transport (lucru confirmat și de comunicat oficial al DIICOT, n.r.) și a candidat la alegerile parlamentare din 2016 pe listele PSD Maramureș pentru un loc în Parlamentul României, în Camera Deputaților, fiind pe locul 6 în listă.

Concluzia nu poate fi alta decât că suspectul P. F. este nimeni altul decât Podină Florin, candidat PSD în alegerile parlamentare din 2016 la Camera deputaților.

De altfel, conform paginii de Facebook a suspectului, în perioada campaniei electorale din 2016, acesta s-a pozat alături de nume importante de pe scena politică județeană dar și națională.

Suspectul P. F. este arestat preventiv

Atât suspectul P. F., cât și un alt băimărean, au fost reținuți de anchetatori pentru 24 de ore, ulterior fiind arestați preventiv de magistrații maramureșeni.

Cine este Florin Podină?

Ce declara Florin Podină în 21 aprilie 2016 când a candidat la Consiliul Județean Maramureș pentru Țara Lăpușului:

Florin Podina: ”Activitatea ultimilor ani este răsplătită prin această candidatură” (sursa: ZiarMM.ro – 21 aprilie 2016)

Florin Podina are 32 de ani, este inginer si director de societate, traieste in comuna Baiut, in timp ce familia lui este din Cupseni. ”Ma simt legat de zona Lapus, de loc fiind din comuna Cupseni. Sunt incantat de aceasta nominalizare si de faptul ca pot reprezenta Țara Lapusului in Consiliul Judetean Maramures. In ultimii ani am avut o activitate constanta si determinata atat in cadrul TSD Baia Mare, cat si in cadrul TSD Maramures si consider ca toata munca depusa de-a lungul timpului si-a primit acum rasplata”, a concluzionat Florin Podina.

Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și