Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, un om al străzii a sesizat Poliţia, miercuri, că a găsit cadavrul unui nou-născut într-o pungă, într-un tomberon din oraşul Filiaşi. La faţa locului s-au deplasat oamenii legii care, în urma cercetărilor, au reuşit să o identifice pe mama bebeluşului, fiind vorba despre o fată de 16 ani, elevă la Grupul Şcolar "Dimitrei Filişanu" din Filiaşi.

Fata le-a declarat poliţiştilor că a născut fătul mort, în luna ianuarie, iar, de frică, l-a ţinut în casă, neştiind cum să procedeze, apoi, miercuri, l-a aruncat la un tomberon din oraş.

De asemenea, ea a povestit că a născut în baie, fără asistenţă medicală şi că nu ştie cine este tatăl copilului, întrucât ar fi înteţinut relaţii sexual cu mai mulţi băieţi.

"În cauză, se efectuează cercetări, cadavrul fătului a fost transportat la morgă şi se aşteaptă rezultatul necropsiei pentru a se stabili încadrarea mamei. Deocamdată, aceasta este cercetată pentru vătămarea fătului, dar dacă se stabileşte că acesta s-a născut viu, încadrarea juridică se schimbă în uciderea nou-născului", a declarat Alin Apostol, purtătorul de cuvânt IPJ Dolj.

Pentru uciderea nou-născului, fata riscă până la şapte ani de închisoare

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet