Medicii legişti de la serviciul de Medicină Legală din Ploieşti au stabilit în urma necropsiei cadavrului bebeluşului că fetiţa s-a născut vie.

Procurorii o cercetează acum pe mamă pentru pruncucidere şi o vor supune şi unei expertize psihiatrice.

"A venit soacra surorii mele şi că uite, măi, a născut vecina noastră şi că a îngropat copilul. Băiatul ei a fost la magazin şi a spus la toată lumea, uite ce a făcut mama azi-noapte", a spus vecinul care a sunat la 112 şi a alertat poliţia.

Femeia a fost găsită de poliţişti în casă, cu hemoragie şi a fost transportată la spital. În tot acest timp, copilul care a văzut cum mama lui îngroapă bebeluşul a încercat să-şi ia viaţa de două ori. De fiecare dată, el a fost salvat de vecini.

"A vrut să se spânzure. Noi l-am dat jos de-acolo că era deja cu firul ăla de gât. Pe el l-au văzut copiii ăştia stând acolo pe lemnişoarele alea, vorbea singur", a spus o vecină a familiei.

Băiatul a ajuns acum în grija statului şi va fi consiliat psihologic. Povestea a îngrozit tot satul. Vecinii nici nu au ştiut că femeia era însărcinată.

"Noi nici n-am ştiut. Nu vorbea cu noi. E o femeie retrasă. Nu trebuia, săracu`. Mai bine spunea, ce fac, îl dau mai departe. Păcat. Mai mare păcat ca ăsta nu mai e în altă parte", au spus vecinii femeii.

Specialiştii spun că este posibil ca femeia să fi suferit un şoc la naştere. "E o patologie foarte bine cunoscută, se numeşte psihoză post-partum, este o formă de nebunie care poate apărea uneori, destul de frecvent, după naştere", a explicat medicul Nicolae Bacalbaşa.

Soţul femeii nu era acasă în momentul nenorocirii, el lucrează în Capitală şi vine la familie o dată pe săptămână. Pe lângă cei doi copii de 13 şi 15 ani, soţii mai au împreună un băiat de 21 de ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet