Gigel Crucianu, în vârstă de 43 de ani, este rezident într-o localitate de lângă Veneția și lucrează ca șofer de TIR.

Povestea lui Gigel a început pe 14 decembrie 2019, atunci când a comentat la o știre postată pe pagina de Facebook "Occhio Sandonatese", referitoare la un instrument de măsurare a vitezei folosit de polițiștii italieni.

"Hoții fură noaptea, polițiștii fură ziua", a scris șoferul român în comentariul de pe Facebook.

Astăzi, 4 ianuarie 2020, la trei săptămâni de la publicarea comentariului, românul a fost chemat la sediul Poliției Locale din San Dona di Piave (provincia Veneția) pentru a fi identificat și pentru a-i fi adus la cunoștință că va fi cercetat pentru defăimare gravă, notează rotalianul.com.

Românul a declarat că își va angajat un avocat și va contesta acuzația formulată de Poliția Locală.

Articolul 595 din Codul Penal din Italia prevede că:

"Oricine (…) comunicând cu mai multe persoane, ofensează reputația altei persoane, este pedepsit cu închisoare până la un an sau amendă până la 1.032 de euro.

Dacă ofensa constă în atribuirea unui fapt specific, pedeapsa este închisoare până la doi ani sau o amendă de până la 2.065 euro.

Dacă ofensa a fost făcută prin intermediul presei sau prin orice alt mijloc de publicitate sau print-un act public, pedeapsa este închisoare de la șase luni la trei ani sau o amendă de cel puțin 516 euro.

Dacă ofensa este îndreptată către un organ politic, administrativ sau judiciar, ori către o reprezentanță a acestuia sau către o autoritate stabilită într-un colegiu, sancțiunile sunt majorate".

Şofer român de TIR, cercetat în Italia pentru un comentariu pe Facebook: “Hoții fură noaptea, polițiștii fură ziua”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și