Gabriel Bringye avea 37 de ani - ultimii 12, petrecuți în Anglia. Tânărul a părăsit Oradea la puţin timp după ce şi sora lui a emigrat.

De câţiva ani, făcea taximetrie. Miercuri seară, a fost chemat pentru o cursă, în nordul Londrei. Acolo a şi fost găsit, în mașină, de un șofer de autobuz. Fusese înjunghiat.

Presa britanică scrie că a fost chemat incusliv un elicopter, la fața locului, dar medicii au declarat decesul românului, câteva zeci de minute mai târziu.

Din autoturism pare că nu lipsea nimic - de aceea, polițiștii și apropiații cred că a fost ucis în urma unui conflict cu clientul. Aceasta este, de altfel, principala variantă de lucru.

Problema este că familia lui nu a primit mai multe date din anchetă. De altfel, până astăzi, nu au putut nici măcar să îl vadă. Rudele au deschis un cont, unde cei care l-au cunoscut pe Gabriel au început deja să doneze bani. Vor să îl aducă acasă, la Oradea, pentru înmormântare..

Tânărul visa să aibă un copil cu logodnica lui. Nu se gândeau încă la căsătorie dar plănuiau ca anul acesta să aibă un moştenitor.

”A fost cea mai drăguță și blândă ființă umană”

„Planurile de nuntă au fost suspendate din cauza Covid, dar Gabriel spera că el și Mara se vor putea căsători anul acesta. Este o tragedie îngrozitoare. El a fost cea mai drăguță și blândă ființă umană pe care ai fi putut să o întâlnești. Nu ar face rău unei muște. Suntem cu toții șocați. Nu știm dacă s-a certat cu un pasager și a fost înjunghiat din cauza asta. Nu-mi vine să cred de ce ar vrea cineva să-l rănească”, a declarat un prieten de-al lui Gabriel.

Este al cincisprezecelea caz de omor înregistrat la Londra de la începutul acestui an.

Citește și