În urma colaborării dintre Inspectoratul Teritorial Poliţie de Frontieră Sighetu Marmaţiei şi Poliţia oraşului Baia Sprie, ieri după – amiază a fost oprit în trafic un autoturism ce se deplasa pe DN 18 din localitatea Baia Sprie.

La volanul maşinii, înmatriculată în judeţul Bihor, a fost identificat un tânăr de 28 de ani, cetăţean ucrainean. În urma controlului efectuat, poliţiştii au găsit în autoturism 25 baxuri în care se aflau 12500 pachete cu ţigări netimbrate în România, de provenienţă ucraineană.

Poliţiştii au indisponibilizat autoturismul şi au confiscat întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 125.000 lei. Cetăţeanul ucrainean a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de contrabandă.

Câteva ore mai târziu, poliţiştii din Baia Sprie au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui alt autoturism ce se deplasa cu viteză excesivă spre municipiul Baia Mare. Întrucât şoferul nu a oprit, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia şi, după câţiva kilometri, au găsit autoturismul abandonat pe marginea drumului. În autoturism au fost găsite 6.300 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 60.000 de lei.

Poliţiştii continuă investigaţiile sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă şi pentru identificarea conducătorului auto.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și