Parlamentarul a menţionat faptul că această iniţiativă, propusă în 2019, a fost respinsă iniţial în anul 2021 de Camera Deputaţilor din motive politice absurde.

Senatorul social-democrat a mai precizat că această decizie a luat-o în memoria fetiţei care anul acesta, chiar de Ziua Copilului, la vârsta de numai patru ani, a fost spulberată de un şofer fără permis, care ce conducea cu viteză prin localitate.

"România ocupă, în anul 2021, pentru al cincilea an consecutiv, primul loc în Europa la numărul de morţi în accidente rutiere. 1.779 de decese în total.

Una dintre cauze o reprezintă consumul de alcool sau de substanţe interzise, pe lângă neglijenţă sau calitatea infrastructurii rutiere.

În anul 2019, am demarat o iniţiativă de modificare a legislaţiei penale astfel încât niciun şofer băut, drogat sau fără permis care a produs un accident mortal să nu mai poată scăpa de pedeapsa cu închisoarea.

(…) Anunţ public că voi relua iniţiativa pentru modificarea legii împotriva şoferilor care se urcă la volan fără să aibă dreptul de a conduce şi provoacă accidente rutiere mortale", scria recent Robert Cazanciuc, vicepreşedinte al Senatului, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și