Astfel, în primele trei luni ale anului în curs, în județul nostru numărul infracțiunilor contra siguranței circulației pe drumurile publice a crescut cu aproape 1% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Dar cu aproape 30% a crescut și ponderea faptelor de vătămare corporală din culpă, săvârșită de către conducătorii auto.

“Diminuarea numărului accidentelor rutiere grave este un deziderat comun, atât al comunității maramureșene cât și al poliției, astfel încât identificarea punctelor de risc la nivel județean și orice alte tendințe sau caracteristici ale traficului rutier județean, vor face ca eforturile depuse de polițiști să aibă rezultatul scontat, iar inițiativele care vizează creșterea siguranței rutiere să fie țintite și orice investiție în acestea să fie una profitabilă, în sensul reducerii pierderilor de vieți omenești”, precizează Inspectoratul Județean de Poliție al județului Maramureș.

Trebuie spus că la nivel de județ a fost făcută o analiză pentru a identifica modul de producere al accidentelor rutiere grave (loc, oră sau condiții de drum), cauzele producerii și caracteristicile persoanelor implicate cu vinovăție în producerea acestora, pentru a interveni cu măsuri specifice potrivite, în vederea scăderii numărului accidentelor rutiere grave și implicit al victimelor acestora.

Polițiștii spun că maramureșenii trebuie să fie informați cu privire la amploarea fenomenului, a consecințelor tragice ale accidentelor rutiere grave și problemele cu care se confruntă polițiștii în trafic, pentru ca fiecare cetățean în parte să devină mai responsabil și mai disciplinat. A nu se uita că cea mai mică neatenție poate să aibă consecințe tragice și oricare dintre noi poate fi implicat într-un accident rutier, chiar și nevinovat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet