Poliţia Română a postat pe Facebook o fotografie cu Georgian Dinu căruia i s-a înmânat o "Diplomă de master pentru condus defensiv", pentru "salvarea vieţii unui pieton". Şoferul de TIR din Buzău a evitat in extremis o bătrână care a traversat strada neregulamentar.

Imaginile cu manevra făcută de Georgian au devenit virale, dar la fel de virale au devenit şi declaraţiile femeii după incident, care îl acuza tot pe şofer că ar fi fost băut şi că trecea pe stradă "de nebun".

"Un camion de mare tonaj și o bunicuță, de aproape 90 de ani, au fost protagoniștii unui filmuleț accesat online de sute de mii de persoane.

Colegii noștri din județul Buzău și-au dorit să afle cine a fost în spatele volanului camionului. De ce? Pentru a-i spune personal că suntem mândri de profesionalismul de care a dat dovadă, în timp ce conducea vehiculul, evitând o tragedie", a anunţat Poliţia Română.

Cum a evitat Georgian Dinu bătrâna care traversa neregulamentar
Șoferul de TIR care a reușit să evite o tragedie pe DN 25, la Movileni, aproape de ieşirea din Galaţi, se numește Georgian Dinu. Aflat la volanul camionului său, tânărul de 37 de ani a evitat la milimetru o bătrână de 90 de ani care a ieșit în drum și i-a sărit în față. Momentul teribil a a fost surprins de o cameră de supraveghere.

"La finalul săptămânii trecute, domnul Georgian Dinu, tranzita județul Galați, la volanul unui camion de mare tonaj, reușind să evite accidentarea unui pieton angajat în traversarea străzii, prin loc nepermis.

„O conduită preventivă în trafic poate salva vieți!” - a fost precizarea domnului Georgian, șofer profesionist de aproape 18 ani, pentru colegii de breaslă.

Felicitări, domnule conducător auto! Vă dorim doar călătorii liniștite!", a mai scris Poliţia Română pe Facebook.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet