Reamintim faptul că la data de 28.08.2020, în jurul orei 19.30, polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au fost solicitați la un eveniment rutier produs pe strada Păuleștiului, soldat cu rănirea gravă a unui pieton.

Un tânăr de 18 ani, din localitatea Odoreu, care se deplasa cu un autoturism pe strada Păuleștiului, a surprins şi accidentat o minoră de 13 ani, din Satu Mare, care s-a angajat în traversarea drumului pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător.

În urma impactului, minora a fost rănită grav, fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale. După circa o săptămână de la accident, victima a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

Inculpatul a recunoscut în totalitate faptele reţinute în sarcina sa. Conform expertizei efectuate în cauză, viteza de deplasare a fost stabilită la 47,5 km/h, iar specialiștii au opinat că șoferul putea evita producerea accidentului prin acționarea sistemului de frânare al autoturismului încă din momentul declanșării stării de pericol iminent, acordând în acest fel prioritate de trecere pietonului aflat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni.

Șoferul le-a povestit judecătorilor că ar fi fost orbit de soarele puternic, iar când a ajuns la presemnalizarea trecerii pentru pietoni a redus ușor viteza. A mai precizat că în timp ce rula pe trecerea pentru pietoni a văzut că din dreapta vine o persoană, pe care a auzit și simțit ă a lovit-o cu partea dreaptă față, nu a preluat-o pe capotă, aceasta căzând în lateral dreapta, pe carosabil, moment în care a frânat brusc, oprind autoturismul pe banda a doua. După ce a auzit că a fost efectuat apel la 112, acesta a urcat din nou în autoturism și l-a mutat pe prima bandă pentru a nu încurca circulația. Cu toate că acest lucru constituie o infracțiune.

De asemenea, firma de asigurare trebuie să achite membrilor familiei daune morale în valoare totală de 140.000 de euro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și