Finalizarea SMID este o prioritate pentru mine. Voi cere proiectantului și constructorului garanții ferme în ceea ce privește soluția tehnică impusă. În lipsa acestora se impune, după efectuarea unor studii de cost, relocarea proiectului. Nu sunt de acord ca județul să investească 100 de milioane de lei, cât este azi valoarea CMID de la Sărbi-Fărcașa, ca să constatăm, peste 2 - 3 ani, că zona de celule va fi îngropată de pământ, pe „Dealul Urniturii”, cum se numește locul în care se construiește Centrul de management.

Îmi doresc să profităm de noul exercițiu financiar european, care va crește considerabil bugetul pe mediu. Consider necesară o updatare a proiectului, prin care să se asigure un grad mai mare de reciclare, în paralel cu obținerea de energie din materialele nereciclabile. Creșterea gradului de reciclare se va face în două faze: a) la sursă (în prima fază în Baia Mare), prin introducerea unui sistem de colectare cu card pentru gunoiul amestecat și pentru gunoiul biologic; b) la depozit, prin înmulțirea metodelor de sortare. Energia se poate obține prin cogenerarea gazului (obținut în urma fermentării anaerobe), în energie electrică și termică.
Material realizat de operatorul economic „Steti Claudiu PFA”, la cererea Partidului Mișcarea Populară filiala Maramureș. CUI 21200020

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și