Zilele trecute, Romeo Dobocan a fost în Seini şi, împreună cu Daniela Filipaș, candidata PMP la Primăria Seini, a stat de vorbă cu localnicii. Aceştia s-au arătat nemulţumiţi şi dezamăgiţi de felul în care a fost administrat oraşul în ultimii ani.

La Seini a existat o stațiune pomicolă de cercetare. Cu exceptia unui investitor care a salvat câteva hectare, restul suprafeței pomicole, de mii de hectare, s-a pierdut. Soluţia Dobocan prevede încurajarea acestor investitori prin construirea unor depozite de legume-fructe cu cameră cu atmosferă controlată, în care să poată păstra recoltele și în extrasezon.

“Consiliul Județean va realiza întreaga investiție care prevede construcția halei, dar și linia de sortare, procesare, echipamente frigo și transportul produselor. Administrarea centrului va fi făcută de o societate comercială unde Consiliul Județean va fi acționar unic. Centrul va fi un loc unde producătorii agricoli pot veni cu fructele (sau cu legumele) pentru a fi colectate, sortate și depozitate. Un astfel de centru, construit pe 1,1 ha, cu tot cu dotare, ar costa aproximativ 5 milioane de euro”, detaliază Romeo Dobocan.

De asemenea, la Seini este nevoie de construirea unui sistem de irigații și crearea de locuri de muncă. „Una dintre marile probleme ale agricultorilor o reprezintă lipsa infrastructurii rețelelor de irigații. Propunerea mea este de constituire a unei asociații în care Consiliul Județean să fie lider, care să vină cu un plan de dezvoltare și cu un proiect pentru crearea unui sistem de irigații (stații de captare și pompare, canale de aducțiune și distribuție, construcții hidrotehnice)”, spune Romeo Dobocan, adăugând: „Vin cu soluţii concrete la problemele maramureşenilor, pentru că am respect pentru oameni, am respect pentru comunităţi!”.

Pe 27 septembrie, schimbă sistemul! Pune ştampila pe poziţia 4 de pe buletinul de vot. Votează Romeo Dobocan – preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş!

Material realizat de operatorul economic „Steti Claudiu PFA”, la cererea Partidului Mișcarea Populară filiala Maramureș. CUI 21200020

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și