Zona aleasa a fost Giulesti, dar aici sunt numeroase probleme, inclusiv iesiri in strada ale oamenilor. Prefectul județului Maramureș, Sebastian Mihai Lupuț, a convocat zilele trecute la Palatul Administrativ din Baia Mare, o întâlnire de lucru cu factorii de decizie în vederea deblocării situației imobilelor expropriate ca urmare a execuției obiectivului de investiție de interes național și utilitate publică “Reabilitare DN18 Baia Sprie – Sighetu Marmației”.

La întâlnire au participat reprezentanți ai unităților administrativ-teritoriale situate pe traseul vizat, ai CNAIR SA, ai OCPI Maramureș, ai firmei contsructoare, ai DRDPC Cluj, ai SDN Baia Mare și ai Instituției Prefectului – Județul Maramureș.

Întâlnirea a avut ca rezultat informarea părților și redactarea unei minute. Aceasta prevede ca pași următori identificarea proprietarilor tabulari, acolo unde nu există acte de proprietate (titlu de proprietate sau Carte Funciară) și refacerea listelor ținând seama de acești proprietari. De asemenea, se are în vedere rezolvarea cu celeritate a procesului de scoatere din circuitul silvic a terenurilor de pe traseul drumului.

Viceprimarul comunei Giulești, Ștefan Codrea, a solicitat modificarea amplasamentului parcării și relocarea acesteia în comuna Desești. De asemenea, el a cerut despăgubirea exproprierii la valoarea de piață, și nu așa cum se prevede în HG-ul privind exproprierea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și