Pe de altă parte, 25,5% dintre respondenți consideră că apartenența la NATO nu protejează România iar 14,3% nu au știut să răspundă sau nu au răspuns.

Sondajul mai relevă că, deși aproape jumătate dintre români sunt de acord cu creșterea bugetului Apărării, 33% nu sunt de acord. 17,4% din cei intervievați nu au răspuns sau nu au știut să răspundă.

Potrivit INSCOP, 29,5% dintre respondenți se declară foarte îngrijorați și 32,4%, îngrijorați de conflictul dintre Ucraina și Rusia. Sunt puțin îngrijorați 24,7% dintre respondenți, în timp ce 11% nu sunt deloc îngrijorați. 0,8% spun că nu au auzit de conflict, în timp ce 1,6% nu știu sau nu răspund.

În ceea ce privește relațiile româno-ruse, 44,9% dintre cei intervievați consideră că acestea vor rămâne la fel în următoarea perioadă. 31,6% cred că relațiile se vor înrăutăți, în timp ce 9% cred că se vor îmbunătăți. Nu știu sau nu răspund 14,5% dintre respondenți.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului "Adevărul" în perioada 1-7 mai. Eroarea maximă admisă a datelor sondajului este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%, eșantionul fiind de tip multistratificat, probabilistic.

Volumul eșantionului a fost de 1.056 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani.

Citește și

Comentarii