Montserrat Caballé era internată în spital încă din luna septembrie.

Soprana va fi înmormântată luni, la Tanatorio de les Corts din Barcelona.

Montserrat Caballé, o viaţă dedicată muzicii de operă
Montserrat Caballé s-a născut pe 12 aprilie 1933, în Barcelona, sub numele Maria de Montserrat Viviana Concepción Caballé i Folch.

A debutat în 1956 și a susţinut peste 4.000 de recitaluri.

Considerată una dintre ultimele mari dive ale operei, Montserrat Caballé respingea acest apelativ.

„Nu mă consider o legendă a operei, nici ultima divă, aşa cum deseori scriu ziarele. Fiecare perioadă are divele ei, iar în cazul meu, singurul lucru pe care l-am făcut a fost să îmi fac treaba bine, cât mai bine posibil, la nivelul cel mai înalt”, spunea soprana într-un interviu.

Pe parcursul carierei sale, Caballé a împărţit scena cu mari artişti precum Luciano Pavarotti, Plácido Domingo şi José Carreras.

„Când cântam Manon Lescaut cu Plácido Domingo, care era minunat, el mi-a spus că descoperea o nouă lume cântând cu mine şi mie mi se întâmpla la fel. Cu José Carreras am avut o relaţie specială, eram vrăjiţi când ne ascultam reciproc. În ceea ce îl priveşte pe Luciano Pavarotti, el era ca un tată”.

Caballé a colaborat şi cu Freddie Mercury pentru piesa „Barcelona”, iniţial lansată în 1987 şi folosită pentru Olimpiada din 1992.

În decembrie 2015, a acceptat o pedeapsă de 6 luni de închisoare pentru evaziune - fraudă de jumătate de milion de euro, însă, după un pact cu Procuratura, a plătit o amendă de 240.000 de euro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și