„Este extrem de important să le putem da șansa elevilor de a se pregăti pentru aceste examene în condiții de siguranță. Iar această șansă presupune, în primul rând, prezența la școală”, a declarat Cîmpeanu, la Digi 24, referindu-se la propunerea pe care a făcut-o, ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să poată să meargă la școală și în scenariul roșu.

Întrebat dacă va fi la alegerea elevilor și a familiilor acestora, ministrul a spus: „o să analizăm modalitatea”.

Sorin Cîmpeanu speră ca decizia să fie luată înainte de a se ajunge în situația în care orașe mari din România să intre în scenariul roșu din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

„Aș vrea să putem lua această decizie cât mai responsabil și cât mai curând, pentru că am văzut cu toții trendul ascendent al ratei de infectare. Trendul ascendent care va duce multe dintre localități în scenariul roșu, deci în situația în care elevii din clasele terminale nu vor mai ajunge la școală”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul Educației a anunțat că a transmis Ministerului Sănătății o analiză a Comisiei Europene privind măsurile pe care le-au luat statele membre în privința desfășurării orelor de sport, care ar arăta că în niciun alt stat membru elevii nu sunt obligați să poarte mască la ora de sport, așa cum se întâmplă în prezent în România.

Sorin Cîmpeanu a spus că există mai multe recomandări, care diferă de la stat la stat, cum ar fi obligativitatea purtării măștii de la vestiar spre locul unde se desfășoară ora de sport, evitarea jocurilor de echipă care presupun interacțiuni sau desfășurarea orelor de sport în exterior, atunci când este posibil.

„Avem de gând să preluăm toate aceste recomandări (…) Cu acest nou argument, am adresat rugămintea de a reanaliza situația din aceasta perspectivă și sunt încrezător că se va ajunge la un numitor comun cât de curând”, a declarat ministrul Cîmpeanu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și