Sorin Cîmpeanu: Ore remediale au fost posibile pe perioada vacanței și s-au efectuat.

Realizator: Dar pe durata vacanței de vară ? Ce exemplu la cei din anii terminali, clasa a VIII-a şi a a XII-a?

Sorin Cîmpeanu: Orice posibilitate ar trebui să fie valorificată. Nu sunt foarte optimist cu privire la o varianta generalizată de ore remediale pe perioada verii. Însă variante precum școli de vară în care să fie posibilă pregătire, în care să poată fi făcute ore de recuperare, da! Dar nu generalizată, din păcate… Nici la ora actuală nu avem platforme pentru evaluare-examinare online. Și atunci nu putem garanta că acele rezultate reflectă realitatea. Și din acest punct de vedere toată lumea a avut de pierdut. Toți elevii. Unii au avut mai mult de pierdut.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu susține că greutatea ghiozdanului va scădea începând din toamna anului viitor, prin introducerea manualelor digitale.

"Sunt foarte multe teme de casă, sunt foarte multe manuale și auxiliare", a spus ministrul.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu susține că elevii care se plâng de greutatea ghiozdanelor pe care trebuie să le ducă la și de la școală au "perfectă dreptate".

"Asta încercăm să facem: manuale disponibile în format digital. Sunt foarte multe teme de casă, sunt foarte multe manuale și auxiliare", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat de când va scădea greutatea ghiozdanelor, ministrul a spus că acesta este un proces de durată.

"Facem eforturi începând din toamna anului viitor, dar nu va fi o scădere radicală dintr-un moment într-altul, va trebui să fie un proces treptat pe parcursul a, dacă vreți neapărat un termen, 2,3,4 ani", a precizat Cîmpeanu.

El a mai spus că în Planul Național de Redresare și Reziliență sunt prevăzuți 780 de milioane de euro pentru digitalizarea educației.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet