Cîmpeanu a precizat, totuși, că aceasta este o problemă și a dat asigurări că va fi rezvolvată.

Ciucă a cerut un plan pentru rezolvarea problemei școlilor cu toaleta în curte
Ministrul a făcut aceste declarații la începutul ședinței de guvern de miercuri, după ce premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, a susținut că încă mai avem „un număr destul de mare” de școli cu toaleta în curte, aceasta fiind „o pată pe imaginea sistemului de învăţământ”.

„E inacceptabil, motiv pentru care ieri am cerut tuturor autorităţilor, conducerii Ministerului Educaţiei şi autorităţilor locale ca până la finele anului să mi se prezinte planul prin care anul viitor să eliminăm această pată de pe imaginea sistemului de învăţământ”, a spus Ciucă.

Replica lui Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației a răspuns, susținând că acum trei-patru ani erau peste 2.000 de școli cu grupuri sanitare neconforme, iar dacă autoritățile locale vor folosi finanțarea acordată prin bugetul Ministerului Educației, vor mai rămâne 100 de școli mici.

Cîmpeanu a mai spus că planul va fi prezentat chiar mai devreme de finele anului și că speră ca în doi ani să nu mai existe școli cu toaleta în curte.

„E o problema exagerată și e legată de foarte multe ori de calitatea educației. E o problemă importantă, trebuie rezolvată, dar trebuie să înțelegem că nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educației.

Mulți dintre noi am făcut performanță învățând în aceste școli, cred că e o dovadă, dar ea trebuie rezolvată, evident, și va fi rezolvată”, a mai declarat Cîmpeanu.

Recent, premierul Ciucă a susținut că „există, din păcate, o stare prin care începerea anului de învățământ ne ia prin surprindere”. Potrivit lui Lucian Bode (PNL), ministrul de Interne, 3.783 de clădiri școlare funcționează în prezent fără autorităție de securitate la incendiu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet